VarioShield

VarioShield


VarioShield is de lood gipsplaat die op elke lengte te bestellen is. Het is een economische en handzame oplossing voor het bouwen van stralingswerende wanden met een metal studsysteem. Deze hoogwaardige loodgipspanelen zijn verkrijgbaar met een looddikte van 1,00 mm tot 3,00 mm. De gipspanelen zijn makkelijk hanteerbaar en te verwerken met een aanzienlijke lagere lichamelijke belasting! Bovendien is het transport bijzonder eenvoudig waardoor de kans op schade (lees afgekeurd materiaal) minimaal is. De verwerking op locatie verloopt eenvoudig en snel. Horizontale voegen van de VarioShield lood gips panelen kunnen eenvoudig met een (zelfklevend) loodstrook geheel stralingsdicht gemaakt worden. 
Voor de VarioShield lood gipsplaat worden op metal stud profielen gemonteerd, waarvoor u verder nodig heeft: wapeningstape, vulmiddelen, afdichtingstape, schroeven: gelijk aan de standaard gipsplaat systemen. Mocht u vragen hebben over de VarioShield gips lood platen of wenst u onze brochure, neem dan gerust contact met ons op!

Plaatsen van loden gipspanelen


VarioShield gipsplaat met loden overlap

Het Varioshield paneel kan ook met loden overlap geleverd worden. Het plaatsingsrendement wordt daarmee hoger doordat de horizontale voegen direct stralingsdicht zijn. De wanden zijn vlot door één persoon te plaatsen. 

Cornershield

De cornershield is de hoekoplossing op rol! Hiermee is elke binnen- en buitenhoek eenvoudig stralingsdicht te maken, wat tijdswinst oplevert en een strakke afbouw. Deze cornershield is zelfklevend en is in een looddikte van 1,2 of 3 mm verkrijgbaar op een rol van 10 meter lengte.

Mantel wandcontactdozen

Loden mantels voor stralingslekvrij monteren van wandcontactdozen in gips-lood wanden.  De mantels hebben 1 of 2 aansluitopeningen en zijn eenvoudig te combineren in de gangbare metal-stud systemen. Minimale looddikte : 2 mm.  

Doorvoeren voor sanitair en medische apparatuur

Voor stralingsdichte doorvoer voor sanitair, leidingen, draagarmen van apparatuur, leveren we maatwerkoplossingen!

Lood op rol

Voor het afdichten van uitsparingen, naden tussen gipsloodpanelen en bij hoek- en kozijnaansluitingen is er het lood op rol, met of zonder handige lijmstrip. Deze rol is beschikbaar in looddiktes van 0,5 mm tot 3 mm en in een breedte van 50 mm tot 1000 mm. 

Brugs Dak Centrum is de partner voor
uw bouw-of renovatieproject

Merken