Historiek

De dak- en gevelspecialist sinds 1987


Brugs Dak Centrum werd in het voorjaar van 1987 door mevr. Magda De Vriendt opgericht. Haar echtgenoot, Geert Laleman, die 19 jaar ondervinding had in de productie en raffinage van lood, leidde de zaak.
In samenwerking met Uzimet BV werd BDC op korte termijn uitgebouwd tot een gekend centrum voor correct loodgebruik in de bouw. Korte tijd na de oprichting werd een eerste werknemer aangeworven en een familiebedrijf waardig in het begin van de jaren negentig deden Lieve en Roeland Laleman hun intrede in het bedrijf. Lieve neemt de boekhouding en administratie onder haar hoede, terwijl Roeland zijn schouders onder aankoop, verkoop en productie zet.
Een sterke startperiode wordt gevolgd door een flinke groei. BDC breidde uit in de richting van de andere non-ferro dakmaterialen zink en koper. Er werd gestart met een productie van zinken en koperen dakgoten en profielen staande naad, etc. 
Halverwege de jaren negentig is BDC het VM-zinc Center voor de regio geworden. Trots zijn wij dat met een groot wederzijds vertrouwen in die periode een stevig partnership werd opgebouwd met oa. De Boer (Waterproofing Solutions), KME (koper en kopersystemen), Ubbink (ventilatie- en rookgasdoorvoeren), IRS (Securitan EPDM-rubber), 
Naast de groei van het productengamma, is de organisatie uitgebreid met een enthousiaste groep van medewerkers. Met volledig vertrouwen staat ons team klaar, om met een grote service en technische kennis, de toekomstige dakbedekkingmarkt & projecten te behandelen.

Graag zijn wij bereid om, onze beroepskennis en service, aan te wenden voor uw toepassingen. Wij wensen u, bij het bezoek aan onze site, veel zoekplezier bij verdere vragen, aarzel dan niet om contact te nemen.

Brugs Dak Centrum is de partner voor
uw bouw-of renovatieproject

Merken